07767 321438 01825 766484 Email Us
Front View
Front View
Brickwork In Ground 2 850x450
Front View 850x450
Oak Porch 850x450
Rear View
Water Table Mark 850x450
Front View Brickwork In Ground 2 850x450 Front View 850x450 Oak Porch 850x450 Rear View Water Table Mark 850x450

Meadow View

This old cottage was just too small for this growing family so they decided to extend. It took them a bit of time to get their planning permission through as there were issues due to forestry commission but they got there in the end. Ground works were started and the site cleared ready for excavating footings which had to be dug carefully to avoid severing any of the 300 year old tree roots from the tree to the front of the building.

Once this was done, concrete was poured and brick work could then commence. Bricks were matched to the existing house and all construction was carried out. The red brick plinth on the existing house was copied round the new brickwork too. Once brickwork and clockwork was completed the steels were erected then the roof timber work could be started. (See pic) The roof took a little time to construct because there was 3 dormers that were exactly the same size but we got there and they looked fantastic. (see pic) With the roof on and tiled and the building in the dry we set about going inside to start the internal works. Steels were fitted to open up the kitchen and other rooms along with new plastered walls and old walls. The renovation of walls on the first floor was pretty busy to take the small family bathroom out and convert the area into a large family bathroom with a large main bedroom and 2 further bedrooms. (see pic)I don’t think there was a wall untouched by the plasterers or decorators so it was completely renovated.

The double garage was finished to a very high standard to the clients specification for his prize classic cars. (see pic)It looked like a jaguar show room when we finished. Bathrooms were tiled and finished again to the clients specific specification using large stone tiles and the family bathroom. (see pic) We fitted a large kitchen along with range cooker and American style fridge freezer which was the icing on the cake for the spacious area. (see pic) The renovated lounge was given a new wood burning stove and the dividing wall was knocked out to give evan more space. (see pic) The whole house had new windows throughout using oak faced uPVC to keep in character with the cottage. To finish off we built a new patio out the back and supplied and fitted an oak porch to break up the front. In all a lot of work went into this project to turn this small cottage into a wonderful living space.